Mobiele en pc-games zijn verantwoordelijk voor een significante groei van de omzet van Square Enix. De uitgever maakt dit bekend in een financieel rapport.

Het gaat om de periode tussen april en december 2015. Vergeleken met dezelfde periode in 2014 is de omzet met 28 procent gestegen: het bedrijf heeft omgerekend 1,16 miljard euro verdiend aan verkoop.

Het bedrijfsresultaat is met 60 procent gestegen vergeleken met 2014. Dit was omgerekend 175 miljoen euro tegenover 107 miljoen euro in 2014. 

Square Enix wijst de successen toe aan de succesvolle lancering van Just Cause 3 en Rise of the Tomb Raider, maar ook zijn mmo's Final Fantasy XIV en Dragon Quest X bleven het goed doen. Daarnaast zijn mobiele spin-offs als Mobius Final Fantasy, Hoshi no Dragon Quest en Final Fantasy Brave Exvius populair in Azië.

Oligopolie

De uitgever verwacht dat de populariteit van smartphones en tablet-pc's alleen maar verder toe zal nemen. Verder waarschuwt Square Enix voor de Europese en Amerikaanse consolemarkt, die volgens de uitgever gedomineerd wordt door een aantal grote bedrijven.

Als reactie hierop wil Square Enix een "stevige inkomstenbron opbouwen door het introduceren van flexibele content" die makkelijk aan te passen is. Mogelijk doelt het bedrijf hiermee onder meer op de nieuwe Hitman, die een episodische release krijgt.