Grand Theft Auto 5 is wereldwijd meer dan 60 miljoen keer verscheept. De game blijft ruim twee jaar na zijn verschijning populair.

Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers van game-uitgever Take-Two.

GTA 5 verscheen in september 2013 op de Xbox 360 en PlayStation 3 en werd het jaar erna op pc, Playstation 4 en Xbox One gelanceerd. De game staat maandelijks altijd nog in de top 10 verkooplijsten in de meeste landen. In mei 2015 maakte Take-Two nog bekend dat de game bijna 52 miljoen keer over de toonbank was gegaan.

Naast GTA 5 en diens online modus leverden releases als NBA 2K16, WWE 2K16 en de Borderlands-reeks ook geld op.

Dat was echter niet genoeg om te zorgen voor winst bij Take-Two. Het bedrijf draaide een nettoverlies van 42,4 miljoen dollar op een omzet van 531 miljoen dollar. De omzet lag 22 procent lager dan een jaar eerder. 

Video: Trailer GTA 5

Grand Theft Auto 5 Trailer
Grand Theft Auto 5 Trailer

In-game aankopen

Volgens Take-Two zit er een stijgende lijn in de verkoop van downloadbare content en virtueel geld voor games die eerder al aan consumenten verkocht zijn. Deze categorie groeide in het kwartaal met 45 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Tot slot laat Take-Two weten dat 80 procent van de verkoop op consoles nog altijd fysiek is. Op pc wordt echter 90 procent van alle games digitaal verkocht, mede dankzij het succes van Steam.