The Witness, de nieuwe game van Braid-ontwikkelaar Jonathan Blow, gaat in een week tijd waarschijnlijk meer inkomsten opleveren dan Braid in het eerste jaar van release. 

Dat meldt Blow op Twitter. Hoewel de game sinds vorige week dinsdag verkrijgbaar is en er dus nog geen week voorbij is, laat Blow weten dat het hem waarschijnlijk lijkt dat de game zoveel geld oplevert. 

Overigens is het wel belangrijk op te merken dat The Witness meer dan twee keer zoveel kost als Braid en dat de game op pc en PlayStation 4 verkrijgbaar is, terwijl Braid bij lancering exclusief was voor Xbox One.

Blow liet tevens weten dat de game ook beter verkoopt dan Braid. Blow meldt tenslotte dat dit er voor zorgt dat zijn volgende game minstens zo'n groot ontwikkelbudget kan krijgen als The Witness

In The Witness lopen spelers op een mysterieus eiland rond waarop puzzels opgelost moeten worden. Hoewel deze puzzels bestaan uit grids waarop lijntjes getrokken moeten worden, moeten spelers vaak verder kijken dan alleen naar de puzzels zelf om ze op te lossen