Gameontwikkelaar Electronic Arts heeft het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen, met name dankzij de game Star Wars: Battlefront.

In het derde kwartaal van EA's gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 december, werd de Star Wars-game 13 miljoen keer verkocht, blijkt uit de derdekwartaalcijfers van het bedrijf.

De nettowinst van het bedrijf kwam daarmee uit op 596 miljoen dollar of 1,83 dollar per aandeel. Het bedrijf overtrof daarmee de verwachtingen van analisten, die vooraf uitgingen van 1,83 dollar per aandeel. 

Maar de cijfers vielen tegelijkertijd ook tegen. De omzet van het bedrijf groeide met 26 procent naar 1,80 miljard dollar, terwijl analisten uitgingen van 1,81 miljard dollar. Daarnaast verwacht EA in het vierde kwartaal een omzet te draaien van 875 miljoen dollar, terwijl analisten een omzet van 915 miljoen dollar verwachtten. 

Bekijk de gameplay trailer van Star Wars: Battlefront:

Nieuwe games

De spelontwikkelaar bevestigt in de rapportage de komst van een aantal nieuwe games. Zo zullen Mass Effect: Andromeda en een nieuwe Titanfall voor 31 maart 2017  uitkomen. Een nieuwe Battlefield-game zal aan het einde van 2016 wordt uitgegeven. 

Naast het succes van Star Wars: Battlefront deden ook sportgames zoals FIFA en Madden NFL het erg goed. De omzet uit de livediensten van de sportgames steeg met 13 procent ten opzichte van vorig jaar.