Details over het verhaal in de singleplayermodus van Street Fighter 5 zijn onthuld. De informatie is geplaatst op de Capcom-website. 

De verhaallijn bestaat uit twee onderdelen: Character Stories en een Cinematic Story Expansion. In Character Stories heeft elk personage een eigen verhaallijn die achtergrondinformatie geeft over het personage. Capcom geeft op die manier nieuwe spelers de kans kennis te maken met deze personages.

In Character Stories leren spelers bijvoorbeeld waar Ryu naar op zoek is, of wat er is gebeurt met Charlie Nash na zijn ogenschijnlijke nederlaag in Street Fighter Alpha.

Wanneer spelers de Character Stories hebben voltooid, kunnen zij verder met de Cinematic Story Expansion. De Story Expansion wordt in juni gratis beschikbaar voor alle spelers. In de Story Expansion worden spelers meegenomen in de Street Fighter-mythologie middels cutscenes.

Als dank aan de fans die Street Fighter 5 tot nu toe hebben gesteund, wordt er een laatste bèta gestart op 31 januari. De bètaperiode gaat in om 9:01 ’s ochtends en eindigt op 1 februari om 4:00 ’s nachts. Spelers kunnen via de Street Fighter-site de game reserveren om toegang tot de bèta krijgen.