Microsoft komt met een versie van de open wereld-game Minecraft voor in het klaslokaal. Met Minecraft: Education Edition kunnen docenten lessen voorbereiden die zich in de game afspelen.

Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk kunnen zijn om in het oude Romeinse Rijk rond te lopen en de geschiedenisles op die manier tot leven te brengen. Maar er valt ook te denken aan wiskunde- of natuurkundelessen.

Voor dat doeleinde heeft Mojang, de Zweedse ontwikkelaar van Minecraft die eind 2014 voor 2,5 miljard dollar werd overgenomen door Microsoft, een aantal nieuwe functies ingebouwd.

Landkaart

Zo is de landkaart verbeterd, kunnen docenten bepaalde grondstoffen aanwijzen die de leerlingen moeten gebruiken en is er een functie ingebouwd die het makkelijk maakt voor docenten om screenshots van de plaatsen waar de les plaatsvond, op te slaan.

Bekijk de introductievideo van Minecraft Education Edition:

Microsoft lanceert klaslokaalversie van Minecraft
Microsoft lanceert klaslokaalversie van Minecraft

Website

Naast de Education Edition lanceert Microsoft ook een website waar onderwijsprofessionals die Minecraft gebruiken, werelden en lesplannen kunnen delen.

Microsoft is volgens The Verge van plan om 5 dollar per jaar per docent en leerling te vragen voor gebruik. Minecraft: Education Edition moet komende zomer uitkomen.