Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nintendo

'Dit jaar nog smartphone-apps met Nintendo-personages'

Nintendo wil dit jaar nog een smartphonegame uitbrengen met bekende Nintendo-personages.

Dat zegt Nintendo's president Tatsumi Kimishima in de Japanse krant Mainichi Shimbun. Dr. Serkan Toto heeft het artikel op Twitter vertaald, Toto is ceo van een Japans bedrijf dat smartphonegames maakt.

Tatsumi Kimishima laat weten dat Nintendo experimenteert met nieuwe verdienmodellen. Hij bevestigt dat Nintendo's eerste smartphone-app in maart verschijnt. Waarschijnlijk gaat het om het eerder aangekondigde Miitomo, een game waarin de Mii's van gebruikers de hoofdrol spelen.​

Nintendo maakt dit jaar meer details bekend over zijn aankomende console, de NX. Mogelijk komt deze hardware dit jaar nog uit, aangezien het bedrijf al ontwikkelaarskits van de NX verspreid heeft. 

Pretparken, films en anime

Ook zegt Kimishima dat er vooruitgang zit in de uitbreiding van Nintendo's catalogus naar de smartphone-markt en pretparken. Dit geldt volgens de president ook voor films, tv-series en anime.

Tot slot is Kimishima van plan om de winst van Nintendo de komende jaren te verhogen naar omgerekend 7,8 miljoen euro. Dit is ongeveer het viervoudige van Nintendo's winst in 2015.


Lees meer over:

Nintendo

Aanbevolen artikelen