Schrijver Half-Life is met pensioen

Marc Laidlaw, de schrijver van de geprezen Half-Life-games, is met pensioen van zijn werk als scriptschrijver voor games en heeft Valve verlaten.

Dit is duidelijk geworden door een uitwisseling van e-mails tussen hem en een fan, meldt Gamespot.

Laidlaw hield zijn vertrek bij Valve niet geheim, maar het is nooit formeel aangekondigd. "Ik ben geen volledige of parttime Valve-werknemer meer, ik doe niet meer mee aan dagelijkse beslissingen of werkzaamheden, ben geen woordvoerder meer voor het bedrijf, heb geen geheime informatie en werk op geen manier meer aan Valve-games. Ik heb een goede tijd gehad maar ik heb een pauze nodig van de chaos van game-ontwikkeling en wil terugkeren naar persoonlijke schrijfprojecten."

Laidlaw schreef voor zijn werk bij Valve sciencefictionverhalen en gaat dit mogelijk weer doen. "Wat Valve met Half-Life gaat doen is niet aan mij. Ik heb dankbaar meegeholpen aan het maken van de serie, maar nu ben ik er klaar mee."

Fans wachten al jaren op een nieuwe Half-Life-game. Het laatste in de reeks dat uitkwam was Half-Life 2: Episode 2 in 2007, dat met een cliffhanger eindigde. Het is niet bekend of er ooit nog een episode 3 of deel 3 van de game verschijnt.

Lees meer over:
Tip de redactie