Adr1ft is vanaf 28 maart beschikbaar voor pc en Oculus Rift. De game is ook te spelen zonder de virtual reality headset.

Adr1ft verschijnt op een nog onbekende datum ook op PlayStation 4 en Xbox One. De game wordt gemaakt door Three One Zero, een team geleid door Adam Orth, voormalig medewerker van Microsoft. Adr1ft wordt door het team omschreven als een first person experience-game. 

In de game wordt het verhaal verteld van een astronaut in nood. Het verhaal begint met de speler die wakker wordt in de ruimte, omsingeld door een vernield ruimtestation. Volgens Orth is Adr1ft geïnspireerd door zijn ervaringen met de aankondiging van de Xbox One.

Oorspronkelijk moest de console altijd verbonden zijn met het internet. Hierdoor ontving hij een groot aantal persoonlijke dreigementen, wat zijn leven sterk beïnvloedde. Deze ervaring heeft de ontwikkeling en het verhaal van Adr1ft beïnvloed.

De lancering van Adr1ft is op dezelfde datum als de lancering van de Oculus Rift. De prijs werd gisteren aangekondigd, Nederlanders betalen 699 euro exclusief verzendkosten voor de headset. Op Steam verschijnt ook een versie van Adr1ft die zonder Oculus Rift te spelen is.