Er komen dit jaar minstens honderd games uit die de virtual realitybril Oculus Rift ondersteunen, waarvan twintig gemaakt worden door Oculus Studios. 

Dat meldt Oculus CEO Palmer Luckey in een gesprek op Reddit.

Woensdag werd aangekondigd dat de bril met twee games komt: de platformgame Lucky's Tale en de scifi ruimteshooter Eve: Valkyrie. Vorig jaar kondigden onder andere Ubisoft, Crytek en Insomniac Oculus Rift-support aan.

De prijs van de Oculus Rift werd gisteren ook aangekondigd. In de VS kost de bril 599 dollar en in Europa kost hij 699 euro. Mensen kunnen het apparaat op dit moment bestellen. Hij wordt in maart verstuurd.

De prijs zorgde gisteren voor ophef op het internet. Luckey gaf eerder aan dat de bril rond de 350 dollar zou gaan kosten. "Gedurende die tijd claimden veel media dat de Rift 1500 dollar zou gaan kosten en ik was gefrustreerd doordat veel mensen dachten dat de bril zoveel zou gaan kosten. Mijn antwoord was niet goed voorbereid. Ik heb de communicatie slecht aangepakt." 

Luckey legde uit dat het niet mogelijk was om de bril goedkoper te krijgen dan 599 dollar, ondanks dat de ontwikkelaarsversie van de Oculus Rift wel goedkoper was. "Het kost meer dan mensen denken - een echt consumentenproduct uitbrengen is complexer dan een development kit."