Het Playstation Network, de online dienst op de Playstation, was maandagavond langdurig offline. Hoewel gebruikers die probeerden in te loggen een melding kregen dat het netwerk in onderhoud was, leek het in werkelijkheid om een storing te gaan.

Dat blijkt uit meldingen op Twitter en op allestoringen.nl. Gebruikers kregen bij pogingen om in te loggen de melding dat het netwerk in onderhoud is, maar dat onderhoud was nergens aangekondigd. 

De storing begon rond 17.00 uur op maandagavond. Sony meldde tijdens de storing dat gebruikers moeite konden hebben met de online dienst en dat technici hard werkten aan een oplossing.

De storing was later in de nacht verholpen. Sony bedankte gebruikers op dinsdag om half 6 voor hun geduld. De abonnementstijd van Playstation Plus, Playstation Now en de huurtijd van films wordt verlengd om te compenseren voor de problemen.

Ruim een jaar geleden, tijdens de feestdagen aan het eind van 2014, kampte het Playstation Network rond de feestdagen met grootschalige uitval door DDoS-aanvallen. Toen compenseerde Sony getroffen gebruikers ook al. Er is nog niets bekend over de huidige oorzaak.