Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 New 3DS

Hacker krijgt Windows 95 werkend op een Nintendo 3DS

Het is een hacker gelukt om het besturingssysteem Windows 95 werkend te krijgen op een Nintendo 3DS. De functies ervan lijken beperkt, maar worden mogelijk uitgebreid.
Door NU.nl

De gebruiker van het internetforum Neogaf laat met een video zien dat hij de oude versie van Windows op een nieuwe Nintendo 3DS XL kan opstarten.

Het lijkt erop dat de gebruiker het systeem alleen kan opstarten. Door gebrek aan invoerapparaten, zoals een toetsenbord en muis, kan er niets worden geopend.

Gebruikers van het forum hebben vertrouwen in de toekomst. Zo is het misschien mogelijk om het systeem werkend te krijgen met een virtueel toetsenbord op het touchscreen van de 3DS.

De handheld van Nintendo, die bedoeld is voor het spelen van games, kan op die manier worden gebruikt als een minicomputer. 

De hacker heeft de instructies voor het opstarten van Windows 95 op de 3DS gepubliceerd, zodat het voor andere gebruikers ook mogelijk is om te doen of het systeem aan te passen.

Hackers proberen vaker eigen software werkend te krijgen op consoles en handhelds. Daardoor kunnen de apparaten op andere manieren worden gebruikt.

Er wordt mogelijk ook geprobeerd om Android werkend te krijgen voor de 3DS, waardoor het mogelijk wordt om andere spellen te spelen op de handheld van Nintendo.

Bekijk de video: 

Beeld uit video: Windows 95 op de Nintendo 3DS
Afspelen knop

Windows 95 op de Nintendo 3DS

Windows 95 op de Nintendo 3DS


Lees meer over:

Nintendo 3DS

Aanbevolen artikelen