Gamer speelt Fallout 4 uit zonder levens te nemen

Het is een gamer gelukt om Fallout 4 volledig uit te spelen, zonder mensen of dieren in de game te doden.

Pogingen om het spel 'pacifistisch' uit te spelen waren niet gemakkelijk, vertelt Youtuber Kyle Hinckley aan Kotaku. Fallout 4 is niet gemaakt voor spelers die geweld vermijden, dus moest Hinckley meermaals creatieve oplossingen bedenken om toch zonder kills door de moeilijke Survival-modus te komen.

Om experience points op te doen bouwde Hinckley zeer vaak dezelfde structuur, omdat hij geen punten kon verdienen aan gevechten. In missies probeerde hij vervolgens zo veel mogelijk tegenstanders te overtuigen hun aanvallen te stoppen, via een speciale methode die slechts zeer onregelmatig werkt.

Ook gaf Hinckley goede wapens aan computergestuurde personages, zodat zij de tegenstanders zouden afmaken. In sommige situaties kampte de game met ernstige bugs, omdat het zeer ongebruikelijk is dat missies worden afgesloten zonder te moorden. Het succesvol afronden van de slotscène duurde vijf uur.

Diplomatiek

Hinckley zegt aan Fallout-bedenker Todd Howard te willen vragen waarom de pacifistische mogelijkheden uit eerdere Fallout-games niet in de nieuwste versie terecht zijn gekomen.

"Ik ben een beetje teleurgesteld in het gebrek aan diplomatieke oplossingen in deze game", zegt hij tegen Kotaku. "Mijn versie van pacifisme is niet echt diplomatiek, het buit de gamemechaniek uit om zonder kills te blijven."

Op het Youtube-kanaal van Hinckley is de pacifistische run door Fallout 4, die zo'n twintig uur duurt, in zijn volledigheid te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie