Gamedienst Playstation Network heeft last van technische problemen, waardoor er bij nieuwe accounts en wachtwoordresets vertraagd e-mails worden verstuurd.

Dat bevestigt Sony op Twitter

Bij het aanmaken van een account en resetten van een wachtwoord moeten gebruikers op een link in een e-mail drukken. Deze e-mail komt door de problemen echter later aan dan de bedoeling is. 

Sommige gebruikers melden dat ze na uren nog steeds geen e-mail hebben ontvangen. Hierdoor zijn ze niet in staat om Playstation Network te gebruiken.

Kerst

Een oorzaak voor de problemen is niet bekend, maar mogelijk heeft de storing te maken met kerst. Tijdens de feestdagen is er vermoedelijk een groot aantal nieuwe Playstation-bezitters, die tegelijkertijd een account maken of een oud wachtwoord resetten. 

Alleen de maildienst van Playstation Network lijkt getroffen. Bestaande gebruikers die hun wachtwoord nog kennen, hebben hierdoor geen last van de problemen.

Playstation Network is niet de enige gamedienst met mankementen rond kerst. De pc-gameswinkel Steam lekte vrijdagavond per ongeluk gebruikersinformatie.