Digitale gameswinkel Steam werd op vrijdagavond getroffen door een technisch probleem, waardoor gebruikers toegang hadden tot andermans accountinformatie.

Dat constateerden meerdere Steam-gebruikers. Door het probleem werden gebruikersnamen, mailadressen, koopgeschiedenis en de laatste cijfers van creditcards van andere mensen getoond bij een bezoek aan de Steam-website.

Steam werd binnen een uur nadat de problemen speelden offline gehaald. De digitale winkel was weer bereikbaar toen de problemen waren opgelost. 

Cache

Valve, het bedrijf achter Steam, stelt in een e-mail aan gamesites dat het ging om een cacheprobleem. Bepaalde pagina's in de Steam-winkel worden in een zogeheten cache geplaatst, waardoor er niet voor iedere gebruiker een compleet nieuwe pagina gegenereerd hoeft te worden. 

Het gamesplatform maakte onbedoeld ook cachepagina's voor beveiligde onderdelen, zoals de pagina met accountinformatie. Gebruikers kregen hierdoor per ongeluk de pagina's van anderen te zien. 

Valve denkt dat gebruikers alleen andermans accountinformatie konden zien. Het zou niet mogelijk zijn geweest om ongeautoriseerde acties uit te voeren, zoals het kopen van games met andermans accounts.

Uitverkoop

De problemen speelden tijdens één van de drukste momenten voor Steam. Op het moment vindt de Steam Winter Sale plaats, een verkoopactie waarbij spellen goedkoper worden aangeboden.

Steam is één van de grootste digitale winkels voor pc-spellen. Er zijn meer dan 6.400 games verkrijgbaar via het platform.