Metal Gear-bedenker opent eigen gamestudio

Hideo Kojima, de bedenker van de Metal Gear-serie, heeft Konami officieel verlaten en is een eigen gamestudio gestart.

Kojima werkt hiervoor samen met Sony. Het eerste project zal exclusief voor de Playstation uitkomen, bevestigt Playstation.

Het gerucht dat Kojima weg was bij Konami ging al langer rond. Mogelijk heeft het te maken met een reorganisatie bij het bedrijf. De leiding van Konami en Kojima zouden ruzie hebben gekregen.

Ceremonie

Kojima zou op 9 oktober tijdens een ceremonie officieel afscheid hebben genomen. Er waren ongeveer honderd mensen aanwezig, maar de president en directeur van Konami waren er niet.

Kojima zelf bleef ontkennen dat hij het bedrijf had verlaten. Volgens een woordvoerder ging het slechts om een lange vakantie, maar bronnen lieten weten dat Kojima’s contract in december afloopt.

Hideo Kojima was de bedenker van de eerste Metal Gear-game die in 1987 verscheen, waarna hij ieder vervolg heeft geschreven en ontwikkeld. Ook het eerder dit jaar verschenen Metal Gear Solid V was van zijn hand. Naast Metal Gear maakte Kojima ook games als Zone of the Enders en werkte hij samen met regisseur Guillermo del Toro aan  inmiddels geschrapte horror-game Silent Hills.

Lees meer over:
Tip de redactie