Directeur Pekka Rantala van Rovio, ontwikkelaar van de Angry Birds-games, stapt op bij zijn bedrijf. Hij wordt opgevolgd door voormalig juridisch directeur Kati Levoranta.

Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Rantala stond pas een jaar aan het hoofd van Rovio.

De game-ontwikkelaar heeft de afgelopen jaren te maken met dalende inkomsten en spelersaantallen. Het bedrijf heeft na het succes van Angry Birds geen nieuwe titel weten te creëren die zo breed is aangeslagen.

In augustus werden nog 260 mensen ontslagen, nadat in oktober 2014 ook al 130 medewerkers moesten vertrekken. Op zijn site stelt Rovio nu dat er nog zo'n 700 mensen voor het bedrijf werken.

Animatiefilm

De nieuwe directeur Levoranta zegt "spannende ontwikkelingen" te verwachten op het gebied van games en andere consumentenproducten in 2016. Bovendien verschijnt in mei The Angry Birds Movie, een animatiefilm over de gamevogels.

Bestuursvoorzitter Kaj Hed van Rovio belooft dat Levoranta zal zorgen voor een versimpelde managementstructuur bij het Finse bedrijf. In gesprek met Reuters zegt hij dat een beursgang voor de gamemaker er voorlopig niet in zit.

Video: The Angry Birds Movie - Trailer

The Angry Birds Movie
The Angry Birds Movie