De populaire bouwgame Minecraft komt op 17 december uit op Wii U. De game is dan vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar via de eShop van de console.

Minecraft op Wii U gaat 29,99 dollar kosten, een prijs in euro's is nog niet aangekondigd. De game krijgt off-TV play. Spelers kunnen verder spelen op de Wii U GamePad-controller terwijl de televisie uitstaat.

Minecraft is al jaren één van de meest populaire games verkrijgbaar. In het spel mijnen gamers grondstoffen waar ze vervolgens eigen gebouwen mee kunnen maken. 

Het spel is al geruime tijd beschikbaar op systemen als pc, PlayStation 4 en Xbox 360, maar ook op smartphones en tablets. Het is voor het eerst dat Minecraft op een Nintendo-console verschijnt. Ontwikkelaar Mojang werd vorig jaar gekocht door Microsoft.

Zes add-ons

De Wii U-versie bevat zes van de meest populaire add-on packs: de Battle & Beasts Skin Pack, de Battle & Beasts 2 Skin Pack, de Natural Texture Pack, de City Texture Pack, de Fantasy Texture Pack en de Festive Mash-Up Pack.

Daarnaast zijn er vanaf de lancering ook zestien andere populaire packs te koop in de eShop, waaronder packs met blokken gebaseerd op Mass Effect, Star Wars en The Simpsons. Packs met Nintendo-elementen zijn vooralsnog niet aangekondigd.