Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Verschillende nieuwe games voor Playstation VR aangekondigd

Tijdens Playstation-evenement Playstation Experience zijn verschillende nieuwe games voor Playstation VR aangekondigd. De virtual reality-bril van Sony staat gepland voor de eerste helft van 2016.

Zo komt Ubisoft met Eagle Flight voor Playstation VR. In de game kruipen spelers in de huid van een vogel. Een trailer toont beelden waarin de vogel door Parijs vlieft, en spelers rond de Eiffeltoren en de Notre Dame cirkelden. 

Beeld uit video: Eagle Flight
Afspelen knop

Eagle Flight

Eagle Flight

De muziek en het uiterlijk van de game leken op Assassin's Creed, een andere gamereeks van Ubisoft waarin Parijs ook al digitaal is nagebouwd. In de trailer is ook te zien hoe twee spelers samen rondvliegen. Het is nog niet bekend wanneer Eagle Flight verschijnt.

Golem

Ook is Golem aangekondidg, een game die wordt ontwikkeld door de nieuwe studio Highwire Games. Daarvoor werken Jaime Griesemer, die mee heeft geholpen aan de ontwikkeling van Halo, Destiny en Infamous: Second Son en componist Marty O'Donnell, ook bekend van zijn werk aan Halo en Destiny.

Beeld uit video: Golem
Afspelen knop

Golem

Golem

Spelers ontdekken in Golem een verlaten stad door in de huid te kruipen van grote, stenen golems. Verdere details ontbreken nog.

Psychonauts: In the Rhombus of Ruin

Ontwikkelaar Double Fine werkt aan een spin-off van zijn game Psychonauts voor Playstation VR. Psychonauts verscheen in 2005 en werd ondanks positieve kritieken geen verkoopsucces. Wel groeide de game daarna uit tot een cult-titel.

In the Rhombus of Ruin is een losstaande die zich direct na de eerste Psychonauts afspeelt. "Het is zeker een game, niet zomaar VR-achtergrond", zegt Double Fine-oprichter Tim Schafer. "Hoofdpersoon Raz heeft krachten die zich goed lenen voor de VR-wereld. Het past goed, denk ik." In Psychonauts spelen levels zich onder meer af in dromen van doelwitten die hoofdpersoon Raz achterna zit.

Ace Combat 7

Ace Combat 7, een nieuw deel in de vliegreeks van ontwikkelaar Namco Bandai, is exclusief voor PlayStation 4 en PlayStation VR in ontwikkeling.Veel details zijn nog niet gegeven, behalve een eerste trailer. De game is nog maar net in ontwikkeling, waardoor een verschijndatum is nog niet is aangekondigd.

Beeld uit video: Ace Combat 7
Afspelen knop

Ace Combat 7

Ace Combat 7

De meest recente game in de reeks was Ace Combat Infinity, die in 2014 op PlayStation 3 verscheen. De Playstation VR verschijnt volgens Sony in de eeste helft van 2016.

Aanbevolen artikelen