Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Playstation 4

Sony brengt 8 Playstation 2-titels naar Playstation 4

Sony heeft acht PlayStation 2-titels aangekondigd die naar PlayStation 4 komen. Daar zitten onder meer drie Grand Theft Auto-games tussen.

Ze komen in de loop van zaterdag in de PlayStation Store te staan, zijn alleen digitaal beschikbaar en kosten geld, ook als mensen het spel al voor de Playstation 2 in hun bezit hebben.

Het gaat om Dark Cloud, Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas, Rogue Galaxy, The Mark of Kri, Twisted Metal Black en War of the Monsters. Alle games zijn 14,99 dollar, behalve de laatste twee, die zijn 9,99 dollar. Een prijs in euro's is nog niet bekend maar zal vermoedelijk vergelijkbaar zijn.

De games draaien in 1080p en ondersteunen onder meer Trofeeën en Gedeeld Spelen. Sony houdt zijn PlayStation Experience-persconferentie vanavond om 19.00 uur en zal daar meer toelichten over de emulatie van PlayStation 2-games voor PlayStation 4.

Sony bevestigde eind november dat er een aantal Playstation 2-titels naar de Playstation 4 zouden komen. De Playstation 2 is de meest succesvolle spelconsole in de geschiedenis. Er gingen wereldwijd liefst 157 miljoen exemplaren over de toonbank.

Aanbevolen artikelen