Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Witcher 3

The Witcher 3 verkozen tot game van het jaar

The Witcher 3: Wild Hunt is tijdens The Game Awards verkozen tot game van het jaar. De openwereld-rpg wist daarnaast nog twee prijzen binnen te slepen: beste rpg en ontwikkelaar van het jaar.

De game won de belangrijkste gameprijs ten koste van de andere genomineerden Bloodborne, Fallout 4, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Super Mario Maker

The Witcher 3 werd ontwikkeld door het poolse CD Projekt Red en is net als de twee eerdere delen in de serie gebaseerd op een reeks Poolse fantasy-boeken. In de game waant de speler zich in een enorme open wereld, die is ingevuld met een enorme hoeveelheid verhaalmissies en andere quests.

De game werd eerder door recensenten al zeer goed ontvangen. Daarnaast was The Witcher 3 een verkoopsucces. In de eerste zes weken na de release werd de game, die verscheen voor Playstation 4, Xbox One en pc, ruim zes miljoen keer verkocht. 

Bij The Game Awards werd Rocket League verkozen tot beste game van een onafhankelijke ontwikkelaar. Lara Croft Go won in de categorie beste mobiele game, en Her Story had volgens de jury het beste verhaal.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain won ook een award, voor beste action-adventuregame. Metal Gear-bedenker Hideo Kojima zou van zijn advocaten de prijs echter niet in ontvangst mogen nemen. Dit jaar gingen er sterke geruchten dat Kojima is weggegaan bij uitgever Konami.


Lees meer over:

The Witcher 3

Aanbevolen artikelen