Konami werkt aan een gratis speelbare versie van zijn voetbalgame Pro Evolution Soccer 2016. De game komt op 8 december beschikbaar. 

Begin deze week ging het gerucht al dat er een gratis versie van de voetbalfranchise kwam nadat de Australian Classification Board, waar leeftijdsclassificaties aan producten wordt gehangen, melding maakte van de game.

Konami heeft de komst van de game vrijdag bevestigd, meldt IGN. Er zijn vooralsnog alleen versies voor Playstation 4 en Playstation 3 aangekondigd. In de free-to-play versie, die is gebaseerd op het dit najaar uitgebrachte PES 2016, kunnen spelers met zeven teams in Exhibition Mode aan de slag.

De teams zijn onder andere Bayern Munchen, AS Roma en Juventus. Ook vallen er nationale teams onder, waaronder Brazilië en Frankrijk. Ook komen er opties uit de MyClub- en Training-modi beschikbaar.

Het is niet bekend of er ook betaalde aankopen zullen worden aangeboden in de free-to-play-versie, of dat voor meer content direct moet worden geüpdatet naar de volledige, betaalde versie van de game.