Rollercoaster Tycoon World verschijnt niet meer op 10 december, maar ergens begin volgend jaar. 

Ontwikkelaar Nvizzio Creations heeft dat vrijdag laten weten. Onlangs verscheen al wel de bèta voor de langverwachte pretparksimulator.

De ontwikkelaar zegt tijd nodig te hebben om de feedback uit deze bèta te verwerken. "Onze hoogste prioriteit is altijd om een game uit te brengen waar we trots op zijn, eentje die zich kan meten met de hoge reputatie van de voorgaande delen", aldus Nvizzio in een Steam Community-update.

"Dankzij deze nieuwe timing kunnen we precies dat doen - een robuuste ervaring bieden met extra afwerking en aanpassingen waar we nu meer tijd voor hebben." De tweede bèta is uitgesteld naar december, en de releasedatum wordt ergens daarna aangekondigd.

Uitstel

Het is niet voor het eerst dat de game wordt uitgesteld. Eigenlijk had Rollercoaster Tycoon World al begin 2015 moeten verschijnen. In de pc-game moeten spelers opnieuw hun eigen pretpark bouwen en bezoekers tevredenstellen.

Dit maal wordt het onder meer mogelijk om creaties te delen op sociale media en om zelf in achtbanen te rijden. Ook kunnen pretparken worden opgedeeld in verschillende themazones.