No Man's Sky komt in juni 2016 uit op PlayStation 4

No Man’s Sky komt in juni 2016 uit voor de Playstation 4. Dit is bevestigd tijdens de Sony-persconferentie tijdens de Paris Games Week. 

Een releasedatum voor de pc-uitgave van de game is niet bekend. In de trailer van de game is te zien hoe een nieuwe planeet wordt ontdekt en hoe er wordt gevochten tegen vijandige robots.

Het ontdekken van planeten en verschillende ecosystemen staat centraal in het spel. Er zijn nagenoeg ontelbaar veel planeten die gamers kunnen bezoeken.

Als een planeet voor het eerst ontdekt wordt, mag de betreffende speler een naam geven aan de planeet. Ook lokale fauna kan worden benoemd, en er moet worden gestreden om de beschikbare grondstoffen die spelers verder kunnen helpen in de game.

Alle planeten en wezens in No Man's Sky zijn automatisch gegenereerd op basis van een algoritme. Daardoor is een zeer grote diversiteit en weten de makers van de game zelf ook niet precies wat voor beesten er in het universum rondlopen. De game heeft geen traditionele verhaalstructuur maar als spelers het zichzelf moeilijker willen maken, moeten ze richting het centrum van het universum vliegen.

Lees meer over:
Tip de redactie