Windows 10 vanaf 12 november naar Xbox One

Vanaf 12 november zal een op Windows 10 gebaseerd besturingssysteem beschikbaar zijn voor Amerikaanse exemplaren van de Xbox One. Nederlandse consoles volgen mogelijk later.

De releasedatum is verschenen op de Amerikaanse site van Xbox. Op de Nederlandse site staat nog dat Windows 10 aan het eind van het jaar naar de Xbox One komt, dus mogelijk is de uitrol hier iets later.

Het gaat om een zwaar aangepaste versie van het besturingssysteem, die is geoptimaliseerd voor gebruik op de console. De update brengt onder meer ondersteuning voor veel Xbox 360-games met zich mee. 

Ook belooft Microsoft snellere prestaties en makkelijkere manieren om games op te starten. Bovendien zijn de sociale functies van de Xbox, zoals updates van vrienden, sneller toegankelijk. Notificaties en chatgesprekken zijn in te zien tijdens het gamen.

Een van de functies die afkomstig is uit de desktop- en mobiele versies van Windows 10 is de slimme stemassistent Cortana. Die verschijnt echter pas begin 2016 op de Xbox One.

Lees meer over:
Tip de redactie