Sony Computer Entertainment werkt niet aan first party-titels voor de PlayStation Vita. Het bedrijf laat de ontwikkeling van Vita-spellen aan derden over. 

Sony wil zich compleet op de Playstation 4 richten. Dat zegt senior vicepresident Masayasu Ito tegenover het Japanse 4Gamer.

"Momenteel werken onze eigen studio's niet aan games voor de PS Vita. Omdat andere ontwikkelaars hard bezig zijn voor de Vita, richt Sony Computer Entertainment zich op de Playstation 4, een nieuw platform", aldus Ito.

Ito laat ook weten dat de Playstation Vita in Japan populairder wordt bij een jongere doelgroep: "In het begin sloot de Vita niet aan bij mensen jonger dan 20, maar dat verandert: de populariteit bij de jongere doelgroep groeit. Minecraft: PS Vita Edition heeft hier bij geholpen."

In juni gaf Sony al aan niet aan grote Vita-spellen te werken. In september gaf de elektronicagigant aan dat de markt 'niet gezond genoeg' was voor een nieuwe handheld. Het bedrijf noemde de opkomst van smartphonegames als een van de oorzaken.