Yves Guillemot, CEO van Assassin's Creed-uitgever Ubisoft, laat weten dat de uitgever blijft vechten om onafhankelijk te blijven. Dat doet hij in een uitgelekte e-mail naar werknemers, nadat Vivendi aandelen van het bedrijf heeft gekocht.

Vorige week kondigde Frans concern Vivendi aan een minderheidsaandeel te hebben genomen in zowel Ubisoft als Gameloft. De aankoop markeert de terugkeer van Vivendi in de game-industrie. Eerder was het grootaandeelhouder van Activision Blizzard. 

In een e-mail van Guillemot, in handen van Games Industry, verzekert de ceo aan werknemers dat "onze intentie altijd is geweest onafhankelijk te blijven. Dat is een waarde die ons al dertig jaar in staat heeft gesteld te innoveren, risico's te nemen, geliefde franchise te maken voor spelers over de wereld en die het bedrijf de leidende positie heeft gegeven die het nu heeft."

Guillemot vervolgt: "We gaan vechten om onze onafhankelijkheid te behouden. We laten ons niet van onze doelen afleiden door deze of toekomstige acties door Vivendi of anderen. De beste verdediging is om gefocust te blijven op wat we altijd goed hebben gedaan: de meest originele en memorabele game-ervaringen leveren."

Volgens een andere e-mail die Guillemot stuurde, zou een overname van Ubisoft er voor kunnen zorgen dat de uitgever "gemanaged wordt door mensen die onze expertise en hoe we succesvol worden in deze industrie niet begrijpen."