Ontwikkelaar Dice heeft details over de speelbare personages Han Solo, Princess Leia en Palpatine in Star Wars: Battlefront gegeven. Ook heeft de studio drie nieuwe gamemodi onthuld.

Spelers die als Leia spelen in de multiplayergame hebben vooral een supporterrol. "Je kunt teamleden ondersteunen en posities vasthouden", aldus personagedesigner Jamie Keen.

Spelers die naast haar spawnen, zijn automatisch Alderaan Honour Guards. Met haar geweer kan ze een speciaal schot lossen die een stormtrooper in één schot doodt. Leia kan ook supply drops oproepen. 

Han Solo is de gemakkelijkste 'held-personage' om onder de knie te krijgen, omdat hij lijkt op een Rebel-trooper. Met Rapid Fire kan hij zo vaak schieten als hij wil zonder dat zijn wapen oververhit raakt, Lucky Shot is een extra krachtig schot en de Shoulder Charge laat hem vijandelijk vuur ontwijken.

Emperor Palpatine tenslotte valt aan met de Force Lightning. Hij is ook de support Villain van het Empire-team en kan dus de gezondheid van het team omhoog krikken. 

Nieuwe modi

Er zijn ook drie nieuwe modi voor de game aangekondigd. Heroes vs Villians is een 6v6-modus waarin beroemde Star Wars-personages meespelen.

Drie personages van elk team spawnen random als een bekende Hero of Villian. De rest van het team zijn Rebels en Imperial troopers.

De tweede modus is Training Missions, waarin zowel Imperial-leden als de Alliance kan trainen, zowel met een vriend online als in splitscreen coöp. De laatste nieuwe modus is de 1v1 Battle en Hero Battle, waarin twee spelers het tegen elkaar opnemen terwijl ze hulp krijgen van een computergestuurde Hero of Villian. 

Star Wars: Battlefront verschijnt op 19 november voor pc, Xbox One en PlayStation 4.