Het aantal Nederlandse gamebedrijven is in de afgelopen drie jaar met 38 procent gegroeid van 330 naar 445. De resultaten blijven echter achter; de totale omzet is slechts met 5 tot 15 miljoen euro gestegen.

Hoewel het aantal bedrijven is gestegen, is de werkgelegenheid niet meegegroeid, blijkt uit onderzoek van onder meer Dutch Game Garden. 

Waar er in 2012 zo'n drieduizend mensen werkzaam waren in de Nederlandse game-industrie, zijn dat er nu slechts 130 meer. De meeste gamebedrijven zijn dan ook klein. 75 procent heeft vijf of minder medewerkers. 

Het aandeel bedrijven dat geen winst boekt is de afgelopen drie jaar gedaald van 22 naar 15 procent. Slechts 9 procent van de bedrijven heeft een winst die hoger is dan 500.000 euro. De helft van de gamebedrijven heeft een omzet van lager dan 100.000 euro. 

De meeste bedrijven willen wel doorgroeien, maar hebben moeite met het vinden van de juiste mensen. De meeste banen in de game-industrie zijn te vinden door Amsterdam, gevolgd door respectievelijk Utrecht en Hilversum.