Microsoft's Xbox-baas Phil Spencer hoopt niet dat virtual reality de enige toekomst van gaming wordt. 

Dat stelt hij in een interview met Gamespot. De site vroeg Spencer of hij denkt dat virtual reality de toekomst van gaming wordt. "We hebben natuurlijk relaties met Valve en met Oculus die aan virtual reality werken, maar ik hoop van niet", zegt Spencer.

Hij nuanceert dit antwoord wel. Spencer zegt te denken dat virtual reality geweldige ervaringen kan bieden, maar legt ook uit dat hij het sociale aspect van games belangrijk vindt: "Ik vind het geweldig om games te spelen in de huiskamer met mijn kinderen. Ik vind het geweldig wanneer mensen samenkomen en zien wat er op het scherm gebeurt en lachen, dat is het plezier waar games om draaien."

"Ik zeg niet dat dit niet in een sociale VR-omgeving kan gebeuren, maar het zou zonde zijn als gaming uiteindelijk bestaat uit mensen met een helm op, koptelefoon op, geblokkeerd van alles wat daarbuiten gebeurt." 

Microsoft heeft geen eigen virtualrealitybril aangekondigd, maar werkt samen met Oculus en Valve zodat de technologie werkt op Windows 10. Daarnaast wordt er een Xbox One-controller bij de Oculus Rift geleverd. Concurrent Sony werkt wel aan een eigen bril, de PlayStation VR.