De Japanse uitgever Konami ontkent dat het de ontwikkeling van nieuwe en reeds in ontwikkeling zijnde pc- en consolegames stopzet. 

Dat meldt gamewebsite Nintendo Life. Vorige week meldden anonieme bronnen dat Konami zou stoppen met de productie van lopende en nieuwe pc- en consolegames. Alleen voetbalgamereeks PES zou nog doorgaan.

In een reactie laat een medewerker van de klantenservice van Konami weten dat daar niets van klopt. "Ik kan beloven dat wij Metal Gear zeker niet achterlaten ofzo. Ik weet dat sommige blogs dit online beweren, maar ik snap niet waar zij dit vandaan halen. We werken zeker nog aan consolegames en franchises als Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, PES en de rest." 

Eerder liet Konami al weten dat de beweringen ongefundeerd zijn. "Ons doel is het voortzetten van het opbouwen van een uitgebreid portfolio aan console-, arcade- en kaartgames voor iedere franchise terwijl wij ook proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de mobiele apparaten die onze klanten dagelijks bij zich dragen."

De geruchten over het stopzetten van de ontwikkeling van pc- en consolegames ontstonden nadat een aantal medewerkers van de ontwikkelaar hun congé kregen. Eerder dit jaar werd ook Hideo Kojima, geestelijk vader van de Metal Gear-serie, al aan de kant gezet.