De nominaties voor de Dutch Game Awards 2015 zijn bekend. Friese studio Grendel Games (Songs of Elstryn: Oath of the Gryphon) en het Utrechtse Vlambeer (Nuclear Throne) hebben beiden drie nominaties op hun naam staan.

De Bredase hogeschool NHTV staat met vier nominaties bovenaan in de studentencategorie. Dit jaar zijn de Vlaamse Crazy Monkey Studios, Tale of Tales en Grin ook genomineerd. Vlaamse studio’s mochten zich dit jaar voor het eerst inschrijven voor de awards.

Daarnaast is Jaywalkers Interactive tweemaal genomineerd voor zijn debuutgame Kick & Fennick en maakt de Eerste Wereldoorlog-game Verdun ook twee keer kans op een award. De Utrechtse Sticky Studios is als enige voor twee verschillende games genomineerd.

LISA, een game gemaakt door een middelbare scholier, is twee keer genomineerd in de studentencategorie. Refugee Republic van Submarine Channel, een game met actuele wortels, maakt ook kans op een award.

De Dutch Game Awards worden op 30 september uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. Het evenement wordt georganiseerd door Creative Makers Network Foundation, ImproVive en Control Magazine.