Een software-update voor de Playstation 4 gaat het mogelijk maken om te livestreamen op Youtube. Gamers krijgen daarnaast meer online opslagruimte om spelvoortgang in op te slaan.

Dit kondigde Sony aan op de Playstation-blog.

De update zal de livestream-opties van de Playstation 4 verder uitbreiden. Het is al langer mogelijk om vanaf de spelcomputer video's te streamen naar Twitch. De Youtube-functionaliteit komt vlak nadat YouTube een eigen streamingdienst heeft geïntroduceerd.

Playstation 4-bezitters kunnen na de update maximaal 10GB aan opslagdata in de cloud bewaren, mits ze een Playstation Plus-abonnement hebben afgesloten. 

Het is verder mogelijk om vrienden aan favorieten toe te voegen, om ze makkelijker terug te vinden. Je kunt samen met andere spelers communities maken, over bepaalde games of andere onderwerpen.

Pas later beschikbaar

Sony heeft de nieuwe software-update aangekondigd, maar hij zal de komende tijd nog niet worden uitgebracht. De update zal eerst beschikbaar worden gesteld aan betagebruikers, om de nieuwe functies alvast te testen. Het is nog niet bekend wanneer de update voor iedereen verschijnt.