Rovio, de Finse ontwikkelaar achter de Angry Birds-serie, ontslaat opnieuw veel personeel. Tot wel 260 mensen moeten het bedrijf verlaten.

Dat heeft de ontwikkelaar woensdag bekendgemaakt. In oktober 2014 werd al bekend dat 130 medewerkers zouden vertrekken. Dat was toen 16 procent van het personeelsbestand.

Als er sindsdien geen extra medewerkers zijn bijgekomen, zou het nu gaan om nog eens bijna 40 procent van het overblijvende personeel. Rovio heeft zelf niet bekendgemaakt hoeveel procent van het personeel wordt geraakt door de ontslagen.

Vorige maand bracht Rovio Angry Birds 2 uit, het nieuwste vervolg in de populaire reeks mobiele games. De game werd al bijna 50 miljoen keer gedownload, maar kon rekenen op stevige kritiek van recensenten.

Momentum

In een verklaring zegt directeur Pekka Rantala van Rovio dat zijn bedrijf "positief momentum" heeft opgebouwd met de lancering van Angry Birds 2, maar dat er toch "fundamentele veranderingen" nodig zijn bij de gamemaker.

"Dit is een persoonlijk moeilijke beslissing. Maar het is zeker dat een slanker en wendbaarder Rovio nodig is om vooruit te bewegen en nieuwe successen te behalen in de toekomst."

Het bedrijf gaat zich concentreren op de takken gaming, media en consumentenproducten. Onder die laatste tak vallen onder meer de plucheknuffels en ander speelgoed waar Rovio veel aan verdient. Er wordt ook gewerkt aan een Angry Birds-animatiefilm, die volgend jaar moet verschijnen.