The Witcher 3: Wild Hunt heeft vanaf maandag een modus die spelers de game na het uitspelen opnieuw laat doorspelen met een hogere moeilijkheidsgraad. 

Wapens, bepantsering, vaardigheden, recepten, alchemy items, crafting components en geld worden uit de vorige speelsessie meegenomen in de New Game Plus-modus. 

Eten, drinken, boeken, brieven, monster trofeeën, quest items en Gwent-kaarten moeten opnieuw verkregen worden in de nieuwe stand. Vijanden zijn daarin sterker en spelers kunnen de Death March achievement/trophy vrijspelen na het voltooien van de modus.

Ook het behaalde level, mits hoger dan level 30, wordt meegenomen. Spelers die nog geen level 30 behaald hebben beginnen op dit level aan New Game Plus.

Aan het begin van de modus krijgen spelers ook één Clearing Potion, waarmee gekozen vaardigheden opnieuw verdeeld kunnen worden. De nieuwe modus is gratis te downloaden voor de Xbox One. Spelers met de pc- en Playstation 4-versie kunnen later op maandag aan de slag met de downloadable content. 

The Witcher 3: Wild Hunt krijgt ook nog twee betaalde uitbreidingen, Hearts of Stone en Blood and Wine. Die verschijnen respectievelijk in oktober en in de eerste helft van 2016.