Het Nederlandse weekblad Donald Duck heeft in samenwerking met Disney een educatieve computergame ontworpen om kinderen te helpen met lesstof. De game kan alleen tegen betaling gespeeld worden.

Dat maakt Sanoma, het moederbedrijf van Donald Duck Weekblad en onder meer NU.nl, vrijdag bekend.

Duckworld Smart Adventures is een webgame die kinderen online kunnen spelen via een nieuwe website. De wereld van Donald Duck wordt in 3d weergegeven.

Volgens Sanoma is de game, die gemaakt is samen met Disney, een wereldprimeur. "Door het spelen van de game wordt lesstof van de basisschool spelenderwijs geoefend in Duckstad", aldus het bedrijf in een persbericht.

Educatief

Naast het helpen bij lesstof is het de bedoeling dat kinderen diverse vaardigheden onder de knie krijgen. Voor Duckworld Smart Adventures is dan ook samengewerkt met educatiespecialisten.

De game bevat ruim twintig minigames waarbij kinderen problemen moeten oplossen, maar ook moeten samenwerken. Daarnaast komt lesstof zoals rekenen, woordenschat, aardrijkskunde en Engels aan bod.

De game kan alleen met een abonnement gespeeld worden. Mensen die al geabonneerd zijn op het weekblad moeten om het spel een jaar te kunnen spelen nog 15 euro betalen. De normale prijs ligt op 29,95 euro per jaar. Voor 49,95 euro kan de game onbeperkt gespeeld worden.