Gameontwikkelaar Noodlecake Studios heeft een speciale versie van de game Shooting Stars uitgebracht die niet kan worden uitgespeeld. Het bedrijf verspreidt de gamevariant via websites met illegale app-downloads.

In gesprek met The Guardian zegt Noodlecake Studios dat zo'n 11 procent van alle installaties van de Android-app een betaalde download betreft. Het merendeel wordt illegaal geïnstalleerd door een apk-bestand van de game te downloaden.

In de piratenversie van Shooting Stars komen verschillende op Daft Punk gebaseerde eindbazen voor, die enorm veel levenspunten hebben en niet kunnen worden vermoord. Als de speler uiteindelijk dood gaat, toont het spel een melding waarin de gebruiker wordt aangemoedigd de legale versie van de game te kopen.

"We denken niet dat dit het antwoord is op piraterij of dat piraten opeens massaal de game kopen, dus we behandelen het meer als een leuke marketingstrategie", zegt Noodlecake Studios. "En als een paar spelers besluiten om de game te kopen, hebben we eigenlijk al gewonnen."

Piraten

Het is niet de eerste keer dat een ontwikkelaar een speciale app-versie voor piraten uitbrengt. Mensen die de betaalde versie van Android-app Today Calendar op illegale wijze hebben geïnstalleerd, krijgen bijvoorbeeld afspraken met een piratenthema in hun agenda te zien.

Eerder meldde Today Calendar-ontwikkelaar Jack Underwood dat 85 procent van alle betaalde Android-installaties van de agenda-app Today Calendar illegaal zijn.