Niantic Labs, het onderdeel van Google dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de game Ingress en de app Field Trip, gaat verder als zelfstandig bedrijf.

Dat heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt op Google+.

Het is nog onduidelijk of Niantic Labs onderdeel blijft van Alphabet, het nieuwe moederbedrijf van Google. In de aankondiging wordt dat niet expliciet duidelijk gemaakt.

Ingress, de game van Niantic, is een augmented reality-project dat werd gebouwd met behulp van Google Maps. Spelers moeten portals aanvallen of verdedigen, maar dat kan alleen als zij fysiek in de buurt zijn van zo'n punt. 

Field Trip

Field Trip, de andere app van Niantic, stuurt gebruikers automatisch pushberichten als zij in de buurt zijn van bijzondere locaties. De app toont dan bijvoorbeeld historische informatie over gebouwen of kunstwerken.

Volgens de aankondiging van de afsplitsing blijft Google een partner van de ontwikkelaar. De apps van Niantic Labs zijn gratis en het bedrijf heeft vooralsnog geen inkomsten, dus mogelijk blijft Google ook financiële steun leveren.

Spelers van Ingress hebben een e-mail ontvangen over de overzetting van hun gegevens naar de nieuwe bedrijfsstructuur. Gebruikers die hun persoonsgegevens niet willen meeverhuizen hebben een maand de tijd om hun account op te zeggen.