De optie voor gebruikers om zelf te bepalen welke game zij gratis willen downloaden via het Playstation Plus-programma, is geen maandelijkse aangelegenheid.

Dat meldt Sony op zijn Playstation-blog.

De mogelijkheid om te stemmen, Vote to Play, gaat deze week van start met de keuze tussen kaartgame Armello, platformer Grow Home en de coöperatieve game Zombie Vikings.

Hoe vaak de actie gehouden zal worden, is onduidelijk. Sony spreekt van "regelmatige intervallen gedurende het jaar". 

Stemronde

Vanaf 13 augustus kunnen leden met een Playstation Plus-abonnement aangeven welke van de drie spellen zij in de maand september zonder extra kosten willen downloaden. De stemronde duurt tot 24 augustus. De game met de meeste stemmen is de maand erop gratis.

De spellen die het niet zijn geworden, komen wel tegen een gereduceerde prijs in de Playstation Store te staan. Mogelijk is dat echter eenmalig, zo gaf Sony eerder aan.

Stemmen kan via de What's New-sectie op de Playstation 4 of via de online winkelomgeving van Sony. Het is daarbij mogelijk om later alsnog voor een andere game te kiezen.

Prijsverhoging

Onlangs werd nog bekend dat een abonnement van drie maanden op Playstation Plus vijf euro duurder wordt in Europa. Ook het maandabonnement gaat in prijs omhoog en kost vanaf 1 september 7 euro per maand.

Playstation Plus geeft recht op een maandelijks aanbod van gratis te downloaden games, maar is ook vereist om online te gamen op de spelcomputer.