Sony gaat vanaf 1 september de prijs van zijn Playstation Plus-abonnement verhogen van 15 euro naar 20 euro per kwartaal.

Dat bevestigt Sony tegenover Pushsquare. De "marktomstandigheden" worden als reden gegeven voor de prijsverhoging, die vooralsnog alleen in Europa wordt doorgevoerd.

Een Playstation Plus-abonnement kost per kwartaal 15 euro. Vanaf 1 september betalen alle Playstation Plus-leden 20 euro. Het maakt niet uit of je al lid bent of dat je dan pas lid wordt.

Ook het maandabonnement van 7 euro per maand wordt verhoogd. Het is echter nog niet bekend hoeveel gamers vanaf 1 september per maand voor Playstation Plus moeten betalen.

Het jaarabonnement van 50 euro wordt vooralsnog niet aangepast. Mogelijk wil Sony door de prijsverhoging meer jaarabonnementen proberen af te sluiten.

Toegewijd

"We zijn toegewijd om de best mogelijke service aan onze Playstation Plus-leden te bieden", aldus Sony. "Vanaf 1 september verhogen we de prijzen van de abonnementen voor één maand en drie maanden, die in lijn zijn met de marktomstandigheden."

"Sony blijft investeren in Playstation Plus, om een ongeëvenaarde ervaring te garanderen, met de beste games en functies."