The International, een kampioenschap rond de game Dota 2 en het grootste e-sports-evenement ter wereld, is dinsdag meerdere uren platgelegd door een ddos-aanval. 

Dat meldt Forbes dinsdag. Tijdens het toernooi wordt er voor in totaal 18 miljoen dollar aan prijzengeld verdeeld. 

Twee uur nadat de eerste ronde van een wedstrijd tussen twee rivaliserende Amerikaanse teams van start ging, werd het spel stilgelegd. Op het moment van de aanval bekeken zo'n driehonderdduizend mensen de livestream van het spel. 

Volgens de commentatoren was het zeker dat een om een zogenoemde ddos-aanval ging. Bij zo'n aanval worden servers bestookt met zoveel verkeer dat diensten en sites offline gaan. 

Op maandag werd het toernooi ook al even stilgelegd. Dat keer was het in verband met een storing bij de Amerikaanse internetprovider Comcast.

Dota 2 is een game ontwikkeld door Valve. De strategie-game is gebaseerd op een mod voor Warcraft 3, die door de jaren is uitgegroeid tot één van de populairste games die in wedstrijdverband worden gespeeld.

Vorig jaar werd The International gewonnen door Newbee, een team van vijf Chinese gamers. Zij wonnen meer dan 5 miljoen dollar.