De digitale verkoop van games heeft game-uitever Activision Blizzard in het tweede kwartaal van 2015 opnieuw een hogere winst en omzet bezorgd.

Dat blijkt uit de tweedekwartaalcijfers van Activision Blizzard, bekend van games als Call of Duty en World of Warcraft

De omzet van het bedrijf steeg met 7,6 procent naar 1,04 miljard dollar, vergeleken met 970 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2014. De nettowinst steeg van 204 miljoen dollar naar 214 miljoen dollar. 

De digitale tak van het bedrijf zag de omzet met 19,5 procent stijgen naar 569 miljoen dollar. Game-uitgevers richten steeds steeds meer op digitale verkopen in plaats van fysieke verkopen.

De omzet uit de Call of Duty-reeks werd met name gestuwd door de verkoop het nieuwe deel in de reeks, Advanced Warfware, dat in november 2014 werd gelanceerd.

World of Warcraft

Het bedrijf zag daarnaast zijn aantal actieve maandelijkse gebruikers met 35 procent stijgen vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Het aantal World of Warcraft-gebruikers nam echter fors af naar 5,6 miljoen abonnees. Een kwartaal eerder lag dat aantal nog 7,1 miljoen gebruikers. Volgens het bedrijf heeft de laatste uitbreiding, die eind juni uitkwam, het aantal gebruikers wel doen stabiliseren.