De combinatie van game en tv-serie Quantum Break verschijnt 5 april voor Xbox One.

Dat kondigt ontwikkelaar Remedy aan tijdens gamebeurs Gamescom in Keulen.

Quantum Break is een third-person shooter waarbij spelers de tijd kunnen stilzetten dan wel vertragen. Het verhaal van de game wordt zowel in het spel als via een live-action tv-serie verteld. Die afleveringen zijn binnen het spel te bekijken.

Het is onduidelijk of de tv-serie ook via andere kanalen verspreid wordt. In de serie zijn onder meer rollen weggelegd voor Aidan Gillen, bekend als Littlefinger uit Game of Thrones, en X-Men-acteur Shawn Ashmore.

Bekijk de trailer van Quantum Break:

Remedy is met name bekend van de eerste twee Max Payne-delen en de Alan Wake-reeks. Eerstgenoemde serie maakt het vertragen van de tijd als spelmechaniek populair.

Microsoft toonde tijdens zijn persconferentie op Gamescom ook de eerste gameplaybeelden van Crackdown 3 en Scalebound. In die laatste game hebben spelers een draak tot hun beschikking. Beide titels verschijnen eveneens volgend jaar.

Daarnaast werd een derde seizoen voor de vechtgame Killer Instinct aangekondigd. Er komt in 2016 ook een vervolg op strategiegame Halo Wars. Het tweede deel is in ontwikkeling bij The Creative Assembly, bekend van de Total War-reeks, en verschijnt in de herfst van 2016 voor zowel Xbox One als Windows 10.

Bekijk gameplay van Scalebound