Het multiplayergedeelte van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Metal Gear Online, is uitgesteld naar begin oktober.

Dat maakt uitgever Konami maandag bekend.

Metal Gear Online staat nu gepland voor 6 oktober voor Playstation 4, Playstation 3, Xbox One en Xbox 360. De pc-versie is vanaf januari 2016 speelbaar.

De multiplayermodus draait onder meer om het verdedigen van de eigen basis, en het besluipen van die van een ander. Spelers kunnen hun basis versterken door tijdens het singleplayer-verhaal soldaten te vangen en voor zich te winnen.

Singleplayer

Het singleplayergedeelte van The Phantom Pain wordt wel gewoon op 1 september gelanceerd. Die releasedatum geldt voor zowel de console- als pc-versie. Laatstgenoemde zou aanvankelijk pas 15 september verschijnen.

Konami geeft geen reden voor de vertraging. 

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is naar alle waarschijnlijkheid de laatste game in de serie door bedenker Hideo Kojima. Er gaan al enkele maanden geruchten over een ernstig verstoorde verhouding tussen zijn studio en Konami.

Kojima zou na het afronden van deel vijf vertrekken. Zijn naam is door Konami al van het hoesje van The Phantom Pain afgehaald, terwijl deze bij voorgaande delen nog prominent zichtbaar was.