Sony heeft Vote to Play officieel onthuld. Hiermee kunnen leden van Playstation Plus kiezen welke game zij het liefst gratis willen downloaden de maand erop.

De Japanse spellenfabrikant kondigde Vote to Play vrijdagavond Nederlandse tijd aan nadat de optie eerder deze week al uitlekte via de Playstation Store. 

Via Vote to Play krijgen leden van de betaalde abonnementsdienst Playstation Plus iedere maand een aantal spellen om uit te kiezen. De game met de meeste stemmen komt de maand erop in de zogeheten Instant Game Collection.

Het is niet bekend of Sony steeds hetzelfde aantal spellen voorlegt aan leden. In de uitgelekte promotie voor Vote to Play zijn het er drie.

De spellen die het niet zijn geworden, zijn in de eerste maand van het initiatief tegen een gereduceerde prijs te koop. Het is niet duidelijk of dat ook voor de daaropvolgende maanden geldt. Sony houdt die optie open, maar belooft niets.

Instant Game Collection

Die Instant Game Collection bestaat uit zowel Playstation 4-, PS3- als PS Vita-spellen.

Het aanbod van gratis games wordt iedere maand vervangen door een nieuwe selectie. Wel kunnen de spellen later (opnieuw) gedownload worden, mits PS Plus-leden ze tijdens de gratis maand aan hun account hebben gekoppeld.

De spellen blijven vervolgens beschikbaar zolang Playstation-eigenaars een geldig abonnement op PS Plus hebben lopen.