Nintendo komt binnenkort met een abonnement waarbij leden iedere maand een aantal stukken Nintendo-merchandise ontvangen, bijvoorbeeld van Mario of The Legend of Zelda.

Dat zegt MCV te hebben vernomen. Nintendo kon tegenover de website niet reageren op het gerucht.

Het zou gaan om een zogeheten N-Box met daarin een willekeurige selectie van kledingstukken, speelgoed en andere merchandise met een Nintendo-thema. De dozen zouden ook los te bestellen zijn, of via een abonnement van drie, zes of twaalf maanden. 

Daarmee zou de dienst vergelijkbaar zijn met Loot Crate, dat klanten iedere maand een nieuw pakket opstuurt met merchandise van games, films, series en stripboeken. 

Loyaliteitsprogramma

Volgens MCV lanceert de eerste N-Box in september. Dat zou samenvallen met het definitieve einde van Nintendo's huidige klantenprogramma, Club Nintendo.

Via dat platform werden verschillende Nintendo-voorwerpen beschikbaar gesteld, zoals soundtrack-cd's, sleutelhangers, shirts, stickers en speciale edities van spelcomputers. Ook introduceerde het bedrijf in november van vorig jaar Amiibo, fysieke speelgoedfiguurtjes die ingescand kunnen worden om in digitale spellen te gebruiken.

De Japanse spellenfabrikant werkt daarnaast aan een nieuw loyaliteitsprogramma dat per 1 oktober van start gaat, maar details daarover ontbreken nog. Mogelijk maakt de vermeende N-Box hier deel van uit.