Role-playing game The Witcher 3: Wild Hunt ontvangt binnenkort via gratis downloadbare content (dlc) een zogeheten New Game Plus-modus.

Dat meldt ontwikkelaar CD Projekt via Twitter.

New Game Plus laat spelers nadat zij een spel één keer doorgespeeld hebben opnieuw beginnen, maar dan vaak met behoud van hun level en de vaardigheden en voorwerpen die zij tijdens de eerste speelsessie hebben verzameld.

Op die manier kunnen zij de game opnieuw beleven, maar dan al meteen met hun uiteindelijke uitrusting. Details over de modus in The Witcher 3 ontbreken echter nog. Zo is bijvoorbeeld niet bekend of vijanden op worden geschaald naar het hogere level van spelers. 

Betaalde uitbreidingen

Ook een concrete releasedatum ontbreekt. CD Projekt laat wel weten dat de content niet meer deze week verschijnt. De modus is onderdeel van de zestien gratis dlc-pakketten die sinds de release halverwege mei wekelijks verschijnen.

The Witcher 3 krijgt ook nog twee betaalde uitbreidingen, Hearts of Stone en Blood and Wine. Die verschijnen respectievelijk in oktober en in de eerste helft van 2016.