Hardwarebedrijf Razer heeft Ouya gekocht. Ouya is het bedrijf achter de gelijknamige Android-console die in 2013 verscheen.

Julie Uhrman, één van de oprichters van Ouya, laat via Twitter weten dat hij benieuwd is wat Razer met zijn bedrijf gaat doen. Op deze manier is naar buiten gekomen dat het bedrijf nu in handen is van Razer.

Met de overname komt ook de volledige catalogus games voor Ouya in handen van Razer. Het bedrijf zegt tegenover Polygon dat het alle Ouya-games beschikbaar wil stellen op Google Play. Op die manier wil het bedrijf de markt voor Android TV-games vergroten.

Kickstarter-succes

De Ouya is sinds 2013 verkrijgbaar, maar is nooit doorgebroken bij het grote publiek. De console werd succesvol gefinancierd via crowdfunding. In totaal werd er meer dan 8 miljoen dollar opgehaald voor de console. In 2013 lanceerde de Ouya voor 99 dollar. Alle Android-games die per download beschikbaar waren, kunnen gratis uitgeprobeerd worden.

Razer werd groot met het ontwikkelen van muizen en toetsenborden die specifiek op gamers zijn gericht. Inmiddels maakt het bedrijf ook onder meer game-laptops en een eigen vr-bril. Bovendien kondigde Razer begin dit jaar zijn eigen Android-spelcomputer Forge TV aan. Het apparaat is qua formaat en insteek gelijk aan de Ouya.