De bazen in het volgend jaar te verschijnen Deus Ex: Mankind Divided zijn in sommige gevallen ook via dialogen te verslaan.

Dat laat Patrick Fortier van ontwikkelaar Eidos Montreal weten aan Gamesradar.

De vorige Deus Ex-game, Human Revolution, kon op kritiek rekenen omdat normale vijanden nooit gedood hoefden te worden, maar bazen wel. Dat is niet langer het geval.

Volgens Fortier is het gesprek aangaan met eindbazen één van de mogelijke manieren om ze te verschalken. Daarbij zou een confrontatie volledig vermeden kunnen worden. Ook komt er een optie om bazen in leven te laten wanneer ze eenmaal zijn verslagen.

"Eindbazen gingen altijd dood in de tussenfilmpjes in Human Revolution", zegt ontwikkelaar Mary DeMarle. "Je had geen keuze. Maar we hebben dat in de Missing Link-dlc rechtgetrokken en we gaan dat voortzetten in deze game."

Eerder werd al bekendgemaakt dat sluipen ook een optie is. Samen met praten en vechten moet dit voor een grotere spelersvrijheid zorgen in de game. De manier waarop een baas verslagen wordt, belooft van invloed te zijn op het verdere verloop van het verhaal.

Deus Ex: Mankind Divided verschijnt in de eerste helft van 2016 op pc, Xbox One en Playstation 4.

Video: Deus Ex- Mankind Divided – E3 2015 Trailer