Eén van de grootste e-sports-organisaties, de Electronic Sports League, wil het dopinggebruik onder professionele gamers tegengaan. 

Dat bevestigt de Electronic Sports League tegenover Motherboard, nadat een professionele gamer toegaf dat er op grote schaal Adderall wordt genomen, een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van ADHD.

De betreffende gamer, Kory Friesen, zei dat zijn gehele team tijdens de wedstrijden aan de Adderall zat. Friesen speelt samen met zijn team op professioneel niveau Counter-Strike: Go.

Door Adderall kunnen gebruikers zich voor een langere periode beter concentreren en voelen zij zich alerter.

Electronic Sports League

Er worden door de Electronic Sports League maatregelen genomen om het dopinggebruik onder professionele gamers tegen te gaan. Welke maatregelen precies worden genomen, is vooralsnog onbekend.

De Electronic Sports League onderneemt geen actie tegen Friesen en zijn team: "We zijn er niet 100 procent zeker van dat Friesen, ondanks wat hij heeft gezegd, ook daadwerkelijk Adderall gebruikte. Het is ook niet meer mogelijk om op dopinggebruik te testen, want we zijn inmiddels weer vier maanden verder."

De Electronic Sports League stelde tijdens het toernooi een prijzenpot van 250.000 dollar beschikbaar.